sebasvisser / 2022-frontend-react-handbags

git@github.com:hogeschoolnovi/frontend-react-handbags.git

Geek Repo:Geek Repo

Github PK Tool:Github PK Tool

Opdrachtbeschrijving

Inleiding

Persoonlijk heb je helemaal niets met tassen (je bent immers een nerdy developer) maar je hebt gezien dat de website van die peperdure tassenwinkel om de hoek wel wat beter gestructureerd kan worden. Je bent erachter gekomen dat de webshop gebouwd is in React, en wil daarom direct wat aanpassingen maken. Zo zijn er een aantal onderdelen op de webshop die omgevormd kunnen worden tot herbruikbare componenten, die je data kunt doorgeven via properties. Alle styling is toegepast met type selectors, dus zodra je de juiste semantische HTML elementen gebruikt, kun je de styling met rust laten.

Het project is opgezet met Create React App.

Eindresultaat

Uiteindelijk zal de website er weer zo uit komen te zien. De gebruiker zal onze technische verbeteringen niet zien, dus eigenlijk gaat het eindresultaat vooral om de code.

Eindresultaat

De applicatie starten

Als je het project gecloned hebt naar jouw locale machine, installeer je eerst de node_modules door het volgende commando in de terminal te runnen:

npm install

Wanneer dit klaar is, kun je de applicatie starten met behulp van:

npm start

of gebruik de WebStorm knop (npm start). Open http://localhost:3000 om de pagina in de browser te bekijken. Begin met het maken van wijzigingen in src/App.js: elke keer als je een bestand opslaat, zullen de wijzigingen te zien zijn op de webpagina.

Hoe je deze opdracht gaat maken

  • Je hoeft zelf geen styling toe te voegen aan de applicatie, die verschijnt vanzelf.
  • We volgen telkens het format waarin je de elementen eerst meerdere keren herhalend uitschrijft in App.js en er dáárna een component van maakt.

Stappenplan

Buttons

Buttons

  1. Plaats drie buttons op de pagina, omwikkeld door een nav-element. Als je op de buttons klikt, moet de buttontekst in de console verschijnen. De laatste van de drie is disabled.
  2. Maak nu een custom Button-component die alle benodigde data kan ontvangen, zodat hij voor alle drie de huidige uitvoeringen te gebruiken is. Vervang de huidige buttons door jouw custom component en geef de juiste informatie mee.

Producten

Producten

  1. Maak een omwikkelende main-tag voor de producten. Stop daar vier article-elementen in zoals op bovenstaande afbeelding, met:
    • Een span voor het rode label
    • De afbeelding van de tassen
    • Een p voor de naam van de tas
    • Een h4 voor de prijs
  2. Maak nu een custom Product-component die alle benodigde data kan ontvangen, zodat hij voor alle vier de huidige uitvoeringen te gebruiken is. Vervang dan de huidige product-blokken door jouw custom component en geef je juiste informatie mee.

Tegels

  1. Maak een omwikkelende footer-tag voor de tegels. Maak vier section-elementen met daarin:
    • Een afbeelding van het merk of de designers (als er geen tekst in staat)
    • Een h2-element voor de titel en p-elementen voor de paragrafen (als er wel tekst in staat)
  2. Maak nu een custom Tile-component die alle benodigde data kan ontvangen. Als er een afbeelding wordt meegegeven gedraagt hij zich als een foto-tegel, maar zonder afbeelding is het een tekst-tegel. Houd er rekening mee dat je van tevoren ook niet weet hoeveel losse paragrafen er in een Tile komen te staan.

About

git@github.com:hogeschoolnovi/frontend-react-handbags.git


Languages

Language:CSS 49.0%Language:JavaScript 33.4%Language:HTML 17.6%