gajjartejas / gujarati-language-gen

Gujarati Language Resources Generator

Geek Repo:Geek Repo

Github PK Tool:Github PK Tool

Introduction

To generate resources use:

git clone https://github.com/gajjartejas/gujarati-language-gen.git
cd gujarati-language-gen
npm install
node .

This will produce svg and csv files for kakko, barakhadi and numbers.

Download

You can find generated svg and csv files from release section.

Download

Gujarati Kakko | ગુજરાતી કક્કો

1 2 3
0 Ka
1 Kha
2 Ga
3 Gha
4 Cha
5 Chha
6 Ja
7 Za
8 Ta
9 Tha
10 Da
11 Dha
12 Na
13 Ta
14 Tha
15 Da
16 Dha
17 Na
18 Pa
19 Pha / Fa
20 Ba
21 Bha
22 Ma
23 Ya
24 Ra
25 La
26 Va
27 Sha
28 Sha
29 Sa
30 Ha
31 La
32 ક્ષ Ksha / Xa
33 જ્ઞ Gna
34 A
35 A
36 I
37 I
38 U
39 U
40 Ru
41 E
42 Ai
43 O
44 અં Am

Gujarati Barakhadi | ગુજરાતી બારાખડી

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
0 અં અઃ
0 Aa Aa I ee u oo e ai o au am / an Ah
1 કા કિ કી કુ કૂ કે કૈ કો કૌ કં કઃ
1 K Ka Ki Kee Ku Koo Ke Kai Ko Kau Kam Kah
2 ખા ખિ ખી ખુ ખૂ ખે ખૈ ખો ખૌ ખં ખઃ
2 kh kha khi khee khu khoo khe khai kho khau kham / Khan khah
3 ગા ગિ ગી ગુ ગૂ ગે ગૈ ગો ગૌ ગં ગઃ
3 G Ga Gi Gee Gu Goo Ge Gai Go Gau Gam Gah
4 ઘા ઘિ ઘી ઘુ ઘૂ ઘે ઘૈ ઘો ઘૌ ઘં ઘઃ
4 Gh Gha Ghi Ghee Ghu Ghoo Ghe Ghai Gho Ghau Gham Ghah
5 ચા ચિ ચી ચુ ચૂ ચે ચૈ ચો ચૌ ચં ચઃ
5 Ch Cha Chi Chee Chu Choo Che Chei Cho Chau Cham Chah
6 છા છિ છી છુ છૂ છે છૈ છો છૌ છં છઃ
6 Chha Chha Chhi Chhee Chhu Chhoo Chhe Chhai Chho Chhau Chham Chhah
7 જા જિ જી જુ જૂ જે જૈ જો જૌ જં જઃ
7 J Ja Ji Jee Ju Joo Je Jai Jo Jau Jam Jah
8 ઝા ઝિ ઝી ઝુ ઝૂ ઝે ઝૈ ઝો ઝૌ ઝં ઝઃ
8 Jh Jha Jhi Jhee Jhu Jhoo Jhe Jhai Jho Jhau Jham Jhah
9 ટા ટિ ટી ટુ ટૂ ટે ટૈ ટો ટૌ ટં
9 T Ta Ti Tee Tu Too Te Tai To Tau Tam Tah
10 ઠા ઠિ ઠી ઠુ ઠૂ ઠે થૈ ઠો ઠૌ ઠં
10 Th Tha Thi Thee Thu Thoo The Thai Tho Thau Tham Thah
11 ડા ડિ ડી ડુ ડૂ ડે ડૈ ડો ડૌ ડં
11 D Da Di Dee Du Doo De Dai Do Dau Dam Dah
12 ઢા ઢિ ઢી ઢુ ઢૂ ઢે ઢૈ ઢો ઢૌ ઢં
12 Dh Dha Dhai Dhee Dhu Dhoo Dhe Dhai Dho Dhau Dham Dhah
13 ણા ણિ ણી ણુ ણૂ ણે ણૈ ણૉ ણૌ ણં ણઃ
13 N Na Ni Nee Nu Noo Ne Nai No Nau Nam Nah
14 તા તિ તી તુ તૂ તે તૈ તો તૌ તં તઃ
14 T Ta Ti Tee Tu Too Te Tai To Tau Tam Tah
15 થા થિ થી થુ થૂ થે થૈ થો થૌ થં થઃ
15 Th Tha Thi Thee Thu Thoo The Thai Tho Thau Tham Thah
16 દા દિ દી દુ દૂ દે દૈ દો દૌ દં દઃ
16 D Da Di Dee Du Doo De Dai Do Dau Dam Dah
17 ધા ધિ ધી ધુ ધૂ ધે ધૈ ધો ધૌ ધં ધઃ
17 Dh Dha Dhi Dhee Dhu Dhoo Dhe Dhai Dho Dhau Dham Dhah
18 ના નિ ની નુ નૂ ને નૈ નો નૌ નં નઃ
18 N Na Ni Nee Nu Noo Ne Nai No Nau Nan Nah
19 પા પિ પી પુ પૂ પે પૈ પો પૌ પં પઃ
19 P Pa Pi Pee Pu Poo Pe Pai Po Pau Pam Pah
20 ફા ફિ ફી ફુ ફૂ ફે ફૈ ફો ફૌ ફં ફઃ
20 F Fa Fi Fee Fu Foo Fe Fai Fo Fau Fam Fah
21 બા બિ બી બુ બૂ બે બૈ બો બૌ બં બઃ
21 B Ba Bi Bee Bu Boo Be Bai Bo Bau Bam Bah
22 ભા ભિ ભી ભુ ભૂ ભે ભૈ ભો ભૌ ભં ભઃ
22 Bh Bha Bhi Bhee Bhu Bhoo Bhe Bhai Bho Bhau Bham Bhah
23 મા મિ મી મુ મૂ મે મૈ મો મૌ મં મઃ
23 M Ma Mi Mee Mu Moo Me Mai Mo Mau Mam Mah
24 યા યિ યી યુ યૂ યે યૈ યો યૌ યં યઃ
24 Y Ya Yi Yee Yu Yoo Ye Yai Yo Yau Yam Yah
25 રા રિ રી રુ રૂ રે રૈ રો રૌ રં રઃ
25 R Ra Ri Ree Ru Roo Re Rai Ro Rau Ram Rah
26 લા લિ લી લુ લૂ લે લૈ લો લૌ લં લઃ
26 L La Li Le Lu Loo Le Lai Lo Lau Lam Lah
27 વા વિ વી વુ વૂ વે વૈ વો વૌ વં વઃ
27 V Va Vi Vee Vu Voo Ve Vai Vo Vau Vam Vah
28 શા શિ શી શુ શૂ શે શૈ શો શૌ શં શઃ
28 Sh Sha Shi Shee Shu Shoo She Shai Sho Shau Sham Shah
29 ષા ષિ ષી ષુ ષૂ ષૅ ષૈ ષૉ ષૌ ષં ષઃ
29 Sh Sha Shi Shee Shu Shoo She Shai Sho Shau Sham Shah
30 સા સિ સી સુ સૂ સે સૈ સો સૌ સં સઃ
30 S Sa Si See Su Soo Se Sai So Sau Sam Sah
31 હા હિ હી હુ હૂ હે હૈ હો હૌ હં હઃ
31 H Ha Hi Hee Hu Hoo He Hai Ho Hau Ham Hah
32 ળા ળિ ળી ળુ ળૂ ળૅ ળૈ ળૉ ળૌ ળં ળઃ
32 L La Li Lee Lu Loo Le Lai Lo Lau Lam lah
33 ક્ષ ક્ષા ક્ષિ ક્ષી ક્ષુ ક્ષૂ ક્ષૅ ક્ષૈ ક્ષૉ ક્ષૌ ક્ષં ક્ષઃ
33 X Xa Xi Xee Xu Xoo Xe Xai Xo Xau Xam kshah
34 જ્ઞ જ્ઞા જ્ઞિ જ્ઞી જ્ઞુ જ્ઞૂ જ્ઞૅ જ્ઞૈ જ્ઞૉ જ્ઞૌ જ્ઞં જ્ઞઃ
34 Gy Gya Gyi Gyee Gyu Gyoo Gye Gyai Gyo Gyau Gyam gyah

Gujarati Numbers | ગુજરાતી આંકડાઓ

id English Gujarati English Name Gujarati Name
0 0 śūnya શૂન્ય
1 1 ek એક
2 2 be બે
3 3 tra ત્રણ
4 4 chār ચાર
5 5 pāṅch પાંચ
6 6 chha
7 7 sāt સાત
8 8 āṭh આઠ
9 9 nav નવ
10 10 ૧૦ das દસ
11 11 ૧૧ agiyār અગિયાર
12 12 ૧૨ bār બાર
13 13 ૧૩ tēr તેર
14 14 ૧૪ chaud ચૌદ
15 15 ૧૫ paṃdar પંદર
16 16 ૧૬ soļ સોળ
17 17 ૧૭ sattar સત્તર
18 18 ૧૮ aḑhār અઢાર
19 19 ૧૯ ogaņis ઓગણિસ
20 20 ૨૦ vīs વીસ
21 21 ૨૧ ēkavīs એકવીસ
22 22 ૨૨ bāvīs બાવીસ
23 23 ૨૩ tēvīs તેવીસ
24 24 ૨૪ chōvīs ચોવીસ
25 25 ૨૫ pachchīs પચ્ચીસ
26 26 ૨૬ chhavīs છવીસ
27 27 ૨૭ sattāvīs સત્તાવીસ
28 28 ૨૮ aṭhṭhāvīs અઠ્ઠાવીસ
29 29 ૨૯ ōgaṇatrīs ઓગણત્રીસ
30 30 ૩૦ trīs ત્રીસ
31 31 ૩૧ ēkatrīs એકત્રીસ
32 32 ૩૨ batrīs બત્રીસ
33 33 ૩૩ tētrīs તેત્રીસ
34 34 ૩૪ chōtrīs ચોત્રીસ
35 35 ૩૫ pāntrīs પાંત્રીસ
36 36 ૩૬ chhatrīs છત્રીસ
37 37 ૩૭ saḍatrīs સડત્રીસ
38 38 ૩૮ aḍatrīs અડત્રીસ
39 39 ૩૯ ōgaṇachālīs ઓગણચાલીસ
40 40 ૪૦ chālīs ચાલીસ
41 41 ૪૧ ēkatālīs એકતાલીસ
42 42 ૪૨ betālīs બેતાલીસ
43 43 ૪૩ tretālīs ત્રેતાલીસ
44 44 ૪૪ chun̄mālīs ચુંમાલીસ
45 45 ૪૫ pistālīs પિસ્તાલીસ
46 46 ૪૬ chhetālīs છેતાલીસ
47 47 ૪૭ suḍatālīs સુડતાલીસ
48 48 ૪૮ aḍatālīs અડતાલીસ
49 49 ૪૯ ogaṇapachās ઓગણપચાસ
50 50 ૫૦ pachās પચાસ
51 51 ૫૧ ekāvan એકાવન
52 52 ૫૨ bāvan બાવન
53 53 ૫૩ trepan ત્રેપન
54 54 ૫૪ chopan ચોપન
55 55 ૫૫ pan̄chāvan પંચાવન
56 56 ૫૬ chhappan છપ્પન
57 57 ૫૭ sattāvan સત્તાવન
58 58 ૫૮ aṭhṭhāvan અઠ્ઠાવન
59 59 ૫૯ ogaṇasāṭh ઓગણસાઠ
60 60 ૬૦ sāīṭh સાઈઠ
61 61 ૬૧ ekasaṭh એકસઠ
62 62 ૬૨ bāsaṭh બાસઠ
63 63 ૬૩ tresaṭh ત્રેસઠ
64 64 ૬૪ chosaṭh ચોસઠ
65 65 ૬૫ pān̄saṭh પાંસઠ
66 66 ૬૬ chhāsaṭh છાસઠ
67 67 ૬૭ saḍasaṭh સડસઠ
68 68 ૬૮ aḍasaṭh અડસઠ
69 69 ૬૯ agaṇositter અગણોસિત્તેર
70 70 ૭૦ sitter સિત્તેર
71 71 ૭૧ ekoter એકોતેર
72 72 ૭૨ boter બોતેર
73 73 ૭૩ toter તોતેર
74 74 ૭૪ chumoter ચુમોતેર
75 75 ૭૫ pan̄choter પંચોતેર
76 76 ૭૬ chhoter છોતેર
77 77 ૭૭ sityoter સિત્યોતેર
78 78 ૭૮ iṭhyoter ઇઠ્યોતેર
79 79 ૭૯ ogaṇāen̄sī ઓગણાએંસી
80 80 ૮૦ en̄sī એંસી
81 81 ૮૧ ekyāsī એક્યાસી
82 82 ૮૨ byāsī બ્યાસી
83 83 ૮૩ tyāsī ત્યાસી
84 84 ૮૪ choryāsī ચોર્યાસી
85 85 ૮૫ pn̄chāsī પંચાસી
86 86 ૮૬ chhyāsī છ્યાસી
87 87 ૮૭ sityāsī સિત્યાસી
88 88 ૮૮ īṭhyāsī ઈઠ્યાસી
89 89 ૮૯ nevyāsī નેવ્યાસી
90 90 ૯૦ nevun̄ નેવું
91 91 ૯૧ ekāṇun̄ એકાણું
92 92 ૯૨ bāṇun̄ બાણું
93 93 ૯૩ trāṇun̄ ત્રાણું
94 94 ૯૪ chorāṇun̄ ચોરાણું
95 95 ૯૫ pan̄chāṇun̄ પંચાણું
96 96 ૯૬ chhannun̄ છન્નું
97 97 ૯૭ sattāṇun̄ સત્તાણું
98 98 ૯૮ aṭhṭhāṇun̄ અઠ્ઠાણું
99 99 ૯૯ navvāṇun̄ નવ્વાણું
100 100 ૧૦૦ સો

TODO

  1. Create JSON rest api for kakko and barakhadi.
  2. Add sounds for each chars in api.
  3. Add svg char in api.

License

Kano is licensed under the GNU GENERAL PUBLIC LICENSE.

About

Gujarati Language Resources Generator

License:MIT License


Languages

Language:JavaScript 100.0%