coskunergan / redmine_on_raspberry

Redmine Issue Tracker install on the RPi3.

Geek Repo:Geek Repo

Github PK Tool:Github PK Tool

RaspberryPi üzerinde Redmine Proje Takip Sistemi kurulumu ve işletilmesi

alt text

1-Motivasyon

Gömülü yazılımcılar şirketlerin görünmez kahramanlarıdır, projelerdeki geliştirmeleri ve hata düzelmelerini tam zamanında ve en kısa yoldan yapmaları beklenir. İş döngüsü bu şekildedir ve tekrar eder. Bu döngüye destek sağlamak iş takibini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış proje yönetim sistemleri arge firmalarının vazgeçilmezidir. Bu başlıkta en populer proje takip sistemlerinden birisi olan açık kaynaklı Redmine proje takip yazılımını RPi üzerine kurup işletilmesinden bahsedeceğim.

Ayrıca bu kurulum daha önce yayınlamış olduğum Gitea On RaspberryPi Gitea Server ile Redmine entegrasyonunu içermektedir. Dolayısıyla önce Gitea kurulumunu tamamlamanızı öneririm.

2-Donanım

Kurulum için daha önceden Gitea Server kurup yayımladığım RaspberryPi3B cihazını kullanıyorum.

3-Redmine Kurulumu

Öncelikle RedmineOnRasppberry.sh dosyasına gidip tamilatları izleyerek cihazınıza Redmine kurulumunu tamamlayınız. Sonrasında ayarlamalar ve gitea entegrasyonu için aşağıdan devam edeceğiz.

4-Redmine Ayarları

Kurulum sonrası http://localhost:5000 adresi üzerinden redmine ana sayfasına girmiş olmalısınız. Admin olarak giriş yapmak için admin kullanıcı adı ve şifresi "admin" dir. ilk girişinizde Redmine sizden yeni bir admin şifresi oluşturmanızı isteyecektir.

Önemli Not: Admin girişi sonrasında Redmine ilk kuruluma özel default rol ve tanımlamaların yapılmasını önerecektir. Henüz ayarlara dokunmadan buradan dil seçeneğini seçip default kurulumu kabul etmenizi öneriyorum. Aksi halde Bug, Feature, Support gibi temel iş gurupları dahil tüm alanları sizin oluşturmanızı isteyecektir. Bununla uğraşmak istemeyebilirsiniz işin trajikomik tarafı bu öneriyi daha sonra geri dönülmesi mümkün olmayan ilk kurulum ekranında sunması. :) Gerçekten dahice.

5-Redmine Gitea Entegrasyonu

İlk iş olarak ayarlar sekmesinden aşağıdaki görselde olduğu gibi bir api key oluşturmanız gerekiyor. Bu key bizim gitea repolarında oluşan değişiklikleri redmine tarafına aktarmamızda kullanılacak.

Ayrıca ileride işimize yarayacağı için referance keyword kutusuna "Issue" text anahtarını eklemeyi unutmayınız.

alt text

Şimdi yukarıda oluşturulan keyi alt satırdaki link sonuna yapıştırıp aşağıdaki görselde yer alan gitea -> Site Administrator -> Webhook sekmesine giderek yapıştırıyoruz. Böylece bir bağlantı oluşturuluyor. Bu bağlantı sayesinde Gitea Server içerisindeki depolarda gerçekleşen her bir git-push işleminde Redmine linki çalıştırılıyor ve Redmine commit aktiviteleri güncellenmiş oluyor.

http://localhost:5000/sys/fetch_changesets?key=FYfTGGXIrIvfWbAyRhRP

alt text

6-Redmine Git Repositories Kurulumu

Sıra geldi Gitea içerisinde barındırdığımız bir repositories içeriğinin Redmine üzerinden erişilmesine. Bunun için öncelikle bir Redmine projesi oluşturmalısınız. Daha sonra aşağıda görüldüğü gibi ilgili projenin ayarlarındaki Settings->Repositories sayfasındaki "New Repository" butonuna tıklayarak aşağıdaki sayfada işaretli alanları dolduruyoruz.

Burada en önemli nokta /my_repos/ path adresinden sonrasını kendi bare repository konumunuza göre doğru olarak değiştirmenizdir.

alt text

Bu aşamanın sonunda repository aşağıda görüldüğü gibi tanıtılmış olacak.

alt text

Eğer herşeyi doğru yaptıysanız artık projenin repositories sekmesinde aşağıdaki gibi git commit verileri ekranda görülür olacaktır.

alt text

7-Redmine Tortoise ve TurtleMine Entegrasyonu

Gelelim son konumuza. Populer windows git client uygulaması olan Tortoise ile TurtleMine eklentisini kullanarak Açık Redmine konularına entegre olmamız gerekiyor.

Başlamadan önce bilgisayarınıza TortoiseGit yazılımını ve TurtleMine eklendisini sırasıyla kurmuş olmanız gerekiyor.

Kurulumları tamamlayıp devam ediyoruz.

Bu entegrasyon için kullanacağımız parameters linkini aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi ilgili projenin issue sekmesindeki "Atom" bağlantısına sağ tıklayıp "bağlantı adresini kopyala" seçeneğini kullanarak kopyalıyoruz.

alt text

Şimdi ilgili git repository için clone oluşturmulmalı ve bu clone üzerine sağ tıklayıp TortoiseGit->Settings->issueTrackerIntegration ayarlarını aşağıdaki sırayla doldurmalıdınız. Buradaki parameters kutusuna yuarıdaki görseldeki atom linkinden kopyaladığımız bağlantıyı yapıştırıyoruz. Working Tree Path adresine ise repository dosyalarımızın clone adresini girmelisiniz.

alt text

Entegrasyonu tamamladık.

Şimdi bir aşağıdaki örnekte olduğu gibi issue adresi iliştirilmiş bir commit girelim.

alt text

Commit'i git server a push etmeden önce aşağıdaki gibi görünmelidir.

Burada en önemli nokta (Issue #x) text eklentisi olmasıdır. Redmine commit taraması yaparken bu anahtar text sayesinde konuları birleştirmektedir.

alt text

Commit işlemini tamamladıktan sonra ilgili projenin Redmine issue sayfasında aşağıdaki resimde görüleceği üzere belirmiş olması lazım.

alt text

Ayrıca Redmine Aktivity sekmesinde girmiş olduğumuz issue kayıtlı commit bilgisini aşağıdaki gibi görebiliyor olmamız gerekiyor.

alt text

Tebrikler. Kurulumu tamamladınız.

About

Redmine Issue Tracker install on the RPi3.

License:MIT License


Languages

Language:Shell 100.0%